4 tips om uw houten trap goedkoop te updaten

Het opknappen van uw trap kan een groot verschil zijn in huis, en u hoeft geen groot budget te hebben om dit te doen. Er zijn zoveel eenvoudige, maar effectieve aanpassingen die u kunt doen om uw trap echt te verbeteren.

In deze blog delen we onze vier beste budgetvriendelijke ideeën om je trap een update te geven

1. CREËER EEN NIEUWE WARMTE MET TAPIJT

Of uw huis nu een modern toevluchtsoord is of een traditioneel familiehuis, het bekleden van uw trap kan warmte aan uw hal toevoegen.

Een traploper creëert een gezellige sfeer in elk deel van een huis en is een populaire keuze voor elke huistrap.

Een traploper heeft als bijkomend voordeel dat het het geluid van uw trap dempt. Een trap met een loper ziet er dus niet alleen geweldig uit en voelt ook geweldig aan, maar het is meestal ook een praktische stijlkeuze – geen vroege wake-up calls meer wanneer uw kinderen de trap op en af rennen!

Een eenvoudig te installeren tapijtloper geeft een mooie touch en is een geweldige optie om uw bestaande trap naar een hoger niveau te tillen.

2. UPGRADE JE SPIJLEN

Het verwisselen van uw spijlen voor een andere stijl kan een kosteneffectieve manier zijn om het uiterlijk van een nieuwe trap te geven, zonder het gedoe en de kosten.

En als het op uw spijlen aankomt, is er een eindeloos aantal opties.

Als je een fan bent van meer eigentijdse stijlen, is het misschien de beste keuze om je traditionele houten spindels te vervangen door metalen spindels. Ze geven een industriële, maar toch minimalistische sfeer af en zijn perfect voor het moderniseren van elke trap.

Een andere geweldige manier om uw spijlen te upgraden, is door ze te vervangen door glazen balusters. Hiervoor zijn meestal geen beugels nodig, dus ze openen niet alleen elke ruimte, waardoor het groter en helderder aanvoelt.

3. VERWIJDER DE VERFLAAG VAN DE TRAP

Het verwijderen van de verflaag maken van uw houten trappen is een geweldige manier om hun oorspronkelijke look te doen herleven. Er gaat alleen wel tijd in zitten om de treden en spijlen weer mooi blank te maken.

Het laten stralen is een goede optie zonder dat u uw toevlucht hoeft te nemen tot dagen schuren of verf verwijderen met een verfkrabber. Zandstralen is een van de meest effectieve manieren om dit te doen en kan worden bereikt met slechts een kleine investering. Deze methode verwijdert snel alle bestaande verf en vuil en laat een authentiek en mooi ogende trap achter. 

Klik hier voor een vrijblijvende offerte

4. VOEG EEN VLEUGJE VERF TOE

Ben je tevreden met de elementen van je trap, maar wil je hem toch een beetje opfrissen, dan kan een verse verflaag het verschil maken.

Of je nu kiest voor een levendige kleuraccent of kiest voor een strakke, neutrale toevoeging, verf is een geweldige manier om je persoonlijkheid in je trapontwerp te injecteren.

Door slechts één element van uw trap te schilderen, kan deze er als nieuw uitzien en aanvoelen. Of, als u een stap verder wilt gaan, waarom schildert u dan niet meerdere gebieden, bijvoorbeeld uw treden en spijlen, om de natuurlijke toon van uw trapleuning te benadrukken?

Er is geen professional voor nodig om je trap te schilderen, neem een kijkje op onze blog voor tips over andere mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Direct gratis offerte