De Zandstraal Koning biedt hulp bij restauratie Koningssloep.

De restauratie van de Koninklijke sloep heeft een volledige restauratie ondergaan. Dit historische schip, gebouwd in de 18e eeuw, heeft jarenlang dienst gedaan als vervoersmiddel voor de Nederlandse koninklijke familie. In de afgelopen decennia is het echter steeds verder vervallen, en daarom is besloten om het grondig te restaureren.

Een belangrijk onderdeel van deze restauratie is het blank maken van het houtwerk. De Zandstraal Koning is gevraagd om hulp te bieden bij het mooi blank maken van houten onderdelen aan de Koningssloep. Dit is een proces waarbij kleine keramische korrels met lage druk op het hout worden gespoten, om oude verflagen en roest te verwijderen. Het resultaat is een schoon en glad oppervlak, dat klaar is om opnieuw te worden geverfd of bekleed.

Het zandstralen is een tijdrovend en arbeidsintensief proces, maar het is wel de meest effectieve manier om het houtwerk te restaureren.

Het restauratieteam van vakmensen dat aan de restauratie werkt, heeft veel ervaring met dit soort werk, en hebben ervoor zorgen dat de sloep er weer als nieuw uit is komen te zien.

Nu is de Koningssloep weer in al haar glorie te zien in het Maritieme Museum in Amsterdam, en zal ze weer kunnen dienen als vervoersmiddel voor de koninklijke familie. Het is mooi om te zien hoe deze historische sloep opnieuw tot leven wordt gebracht, en hoe ze weer een waardevol onderdeel zal zijn van de Nederlandse maritieme geschiedenis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Direct gratis offerte