Elementor #1009

35 Dingen die je kunt doen met een oude trap

35 Dingen die je kunt doen met een oude trap: Van zandstralen tot upcyclen!

Een oude trap kan vaak een ongewenst kenmerk van je huis zijn, vooral als het er versleten en verouderd uitziet. Maar wist je dat er talloze creatieve en praktische manieren zijn om een oude trap nieuw leven in te blazen? Hier zijn 35 ideeën om je inspiratie te geven over wat je kunt doen met een oude trap, waarbij één van hen het schoonmaken ervan is door middel van hout zandstralen.

 1. Renoveer de trap volledig: Repareer beschadigde treden en geef de trap een complete make-over met verf, beits of nieuwe bekleding.

 2. Verf de trap in een frisse kleur: Geef je trap een levendige uitstraling door hem in een opvallende kleur te schilderen die past bij je interieur.

 3. Bekleed de trap met vloerbedekking: Als je een zachte en comfortabele trap wilt, overweeg dan het bekleden ervan met tapijt of lopers.

 4. Creëer een boekenkast onder de trap: Maak gebruik van de ruimte onder de trap door er een op maat gemaakte boekenkast van te maken.

 5. Maak van de trap een opbergkast: Voeg lades, kasten of rekken toe aan de zijkanten van de trap om extra opbergruimte te creëren.

 6. Creëer een minituintje op de trap: Plaats plantenpotten op de treden van de trap om een groene oase in je huis te creëren.

 7. Maak er een kunstwerk van: Schilder een uniek kunstwerk op de trap of vraag een lokale kunstenaar om een muurschildering te maken.

 8. Maak een fotogalerij: Bevestig fotolijsten aan de muur langs de trap en exposeer je favoriete foto’s.

 9. Plaats decoratieve verlichting: Installeer sfeerverlichting onder de treden of langs de trapleuning voor een gezellige sfeer.

 10. Maak een speelhuisje voor kinderen: Verander de ruimte onder de trap in een speelhuisje voor je kinderen, compleet met een deur en ramen.

 11. Bouw een honden- of kattenhuisje: Creëer een comfortabele rustplaats voor je huisdier onder de trap.

 12. Maak er een werkruimte van: Plaats een bureau en een stoel onder de trap om een compacte werkplek te creëren.

 13. Installeer een wijnrek: Maak gebruik van de verticale ruimte op de trap door er een wijnrek aan toe te voegen.

 14. Maak een boekenplank: Bevestig planken aan de muur naast de trap om boeken en decoratieve voorwerpen tentoon te stellen.

 15. Bouw een speelruimte voor kinderen: Transformeer de ruimte onder de trap in een speelhoek met speelgoed en kussens.

 16. Maak er een schoenenopslag van: Plaats schoenenrekken of schoenenkasten onder de trap om je schoenen netjes op te bergen.

 17. Verander de trap in een zitbank: Plaats kussens en een rugleuning op de treden om een gezellige zitbank te creëren.

 18. Maak er een kunst- en ambachtswerkplek van: Gebruik de ruimte onder de trap om een creatieve hoek te creëren met opslag voor kunstbenodigdheden.

 19. Transformeer de trap tot een meditatiehoek: Plaats kussens, een mat en decoratieve elementen om een rustige meditatieplek te creëren.

 20. Voeg een spiegelwand toe: Bevestig spiegels aan de muur langs de trap om de ruimte groter en helderder te laten lijken.

 21. Maak er een fotostudio van: Gebruik de trap als achtergrond voor fotoshoots en maak gebruik van natuurlijk licht dat door de ramen valt.

 22. Maak een opbergbank: Plaats een zitbank met opbergruimte onder de trap om extra plaats te bieden voor dekens, kussens of andere items.

 23. Transformeer de trap in een minibar: Installeer een kleine bar onder de trap met rekken voor glazen, een minikoelkast en barkrukken.

 24. Maak er een speelruimte voor huisdieren van: Creëer een speelruimte voor je huisdieren met speelgoed en kussens onder de trap.

 25. Gebruik de ruimte als een wasruimte: Plaats een wasmachine, droger en opbergrekken onder de trap om een compacte wasruimte te creëren.

 26. Maak er een opbergplaats voor fietsen van: Gebruik de ruimte onder de trap om fietsen en fietsaccessoires op te bergen.

 27. Bouw een homegym: Plaats fitnessapparatuur, matten en spiegels onder de trap voor je eigen homegym.

 28. Maak er een speelruimte voor tieners van: Creëer een gezellige ruimte met een bank, een televisie en een spelconsole.

 29. Bouw een kruidentuin: Plaats kruidenpotten op de treden van de trap en geniet van verse kruiden binnen handbereik.

 30. Maak er een extra pantry van: Plaats planken en opbergcontainers onder de trap om extra voorraad en voedsel op te slaan.

 31. Transformeer de trap tot een leeshoek: Plaats een comfortabele stoel, een leeslamp en een boekenplank op de treden.

 32. Bouw een thuisbioscoop: Plaats een projector, een scherm en comfortabele zitplaatsen onder de trap voor een gezellige filmervaring.

 33. Creëer een vintage hoekje: Plaats retro meubels en decoratieve items onder de trap om een nostalgische sfeer te creëren.

 34. Bouw een werkplaats: Gebruik de ruimte onder de trap als een handige werkplaats met gereedschap en opbergruimte.

 35. Zandstraal het hout: Als je de natuurlijke schoonheid van het hout wilt

Oude trap renoveren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Direct gratis offerte